Stagiair Begeleider Pleegzorg – regio Oss en Den Bosch

Oss/Den Bosch

32

HBO

Oosterpoort ziet jouw talent

Wat als jij vandaag jouw droomstage vindt?

Je zoekt een stage als begeleider pleegzorgwerker. De stages liggen voor het oprapen. Maar waar word jij nu echt gelukkig van? Stel jezelf de volgende vragen. Speur je altijd naar kansen? Hou je van samenwerken met pleegouders én biologische ouders? En wil je je breed ontwikkelen in een warme en professionele organisatie? Grote kans dat jij je droomstage vindt bij Oosterpoort. Solliciteer vandaag nog!

Oosterpoort is een organisatie voor specialistische jeugdhulp, gevestigd in Noordoost Brabant. Met zo’n 200 medewerkers en een breed palet aan expertises. Wij zijn er voor kinderen en jongeren op weg naar volwassenheid én voor hun gezinsleden. We zijn er ook voor jou als professional. Jouw talent wordt gezien en je mag hier jezelf zijn, want zo ben jij op je best. Samen werken we aan een veilige, gezonde en kansrijke toekomst.

Jesse: “Er is een heel stappenplan hoe mijn leertraject eruitziet”

“Ik loop stage bij de afdeling pleegzorg van Oosterpoort. Het is een erg diverse afdeling waar veel verschillende kwalificaties bijkomen kijken. Analytisch vermogen, inlevingsvermogen, maar ook flexibiliteit en communicatieve vaardigheden. Vanuit deze functie ga je voornamelijk bij pleegouders op bezoek op hen te begeleiden in het pleegzorgtraject. Alle vragen die zich opdoemen bij pleegouders kunnen ze bij jou als pleegzorg medewerker terecht. In sommige casussen kennen collega’s  pleeggezinnen al jaren, wat de dynamiek tussen beide erg interessant en leuk maakt.

 

De collega’s zijn erg betrokken warme mensen, vanuit hun werkveld kunnen ze soms wat direct zijn maar dat is vanuit hun functie ook noodzakelijk. Mijn stagebegeleiders zijn heel aansluitend, ze willen écht dat je op je gemak voelt en dat je vertrouwd wordt met de werkplek en de functie. Vanuit hun begeleiding is er een heel stappenplan hoe het leertraject er voor jou uitziet maar hierin is voldoende ruimte om te waken voor je persoonlijke leerproces en leervragen waarin ze je in een zo’n goed mogelijke manier steunen, helpen en proberen te coachen. Mijn stagebegeleiders zijn niet alleen gebrand op het creëren van een zo’n goed mogelijke werkomgeving, maar de persoonlijke kant van het vak vinden ze even belangrijk.

 

De grootste les die ik geleerd heb is voor het eerst echt ervaren hoe het is om 4 dagen in de week te werken voor een tot nu toe halfjaar lang wat er dan op je af komt en wat je kan doen. Dit is echt een omslag tegenover het schoolleven. Het aller leukste vond ik het contact met de kinderen, dat is tijdens deze stage op deze afdeling veel minder dan op andere afdelingen binnen Oosterpoort dus ik koester wel de momenten waarop dat wel was.”

Wil jij ook van betekenis zijn?

In deze stage ondersteun je de pleegzorgwerkers bij het begeleiden van het kind, het pleeggezin én de biologische ouders. Samen met de gezinnen wordt er een plan gemaakt door je stagebegeleider en ondersteunen we hen om aan hun doelen te werken. Er worden begeleidingsgesprekken ingepland met pleegkinderen, de biologische kinderen van pleegouders en de pleegouders. Het mee voeren (met je stagebegeleider of een collega) van een zorgteam en samenwerken met andere instanties. Samen met alle betrokkenen draag je eraan bij dat een kind gezond, veilig en kansrijk kan opgroeien.

 Team Pleegzorg ondersteunt pleeggezinnen die een alternatief opvoedingsklimaat bieden aan kinderen en jongeren die langere tijd niet thuis kunnen wonen. Hierbij staat het ‘normale’ alledaagse opvoeden centraal, met aandacht voor gevolgen van uithuisplaatsing op de ontwikkeling van pleegkinderen. In sommige gevallen wordt er een extra vorm van ondersteuning van pleegouders en/of pleegkind ingezet. Daarnaast wordt er contact onderhouden met de ouders van het pleegkind.

Voor deze stage ben je momenteel bezig met de HBO opleiding Social Work of Pedagogiek. Je werktijden zijn veel overdag, echter incidenteel ook ’s avonds. Werkdagen zijn in ieder geval op maandag, dinsdag en donderdag. Woensdag of vrijdag is optioneel.

Check of deze stage bij jouw visie past:

□ Je werkt vanuit verbinding (je hart)
□ Je gelooft in de eigen kracht van gezinnen en hun netwerk
□ Je houding is ondernemend, onpartijdig, oprecht en optimistisch
□ Je bent bereid je eigen normen en waarden soms los te laten
□ Je wil leren (ook van gezinnen)

Wat bieden we jou?

□ Een stage waarin jij echt het verschil kan maken voor gezinnen met kinderen/jongeren.
□ Een stagevergoeding van €400,- bruto per maand o.b.v. 32 uur
□ Persoonlijke stagebegeleiding op je werkplek
□ Korte lijnen binnen de organisatie en een brede behandelexpertise om op terug te vallen.
□ Een huiselijke sfeer en een grote collegialiteit.
□ Regelmatig leuke activiteiten met je team/afdeling en een actieve personeelsvereniging die een jaarfeest en gezellige uitstapjes organiseert.

Bekijk alle vacatures

Bekijk hier het actuele vacatureoverzicht. Staat er geen passende vacature bij of staan er geen vacatures open? Stuur dan een open sollicitatie! Vermeld hierin jouw motivatie en voor welke functie je graag in aanmerking wilt komen. Volg ons ook op LinkedIn om jouw droombaan niet mis te lopen!