Hulp bij

Problemen thuis of op school. Ouders die vechtend uit elkaar gaan. Een ingrijpende gebeurtenis die grote impact heeft op het gezin. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het thuis niet lekker loopt. Meestal lukt het de ouder(s) om het zelf op te lossen. Maar soms lukt het niet om er grip op te krijgen. In dat geval kun je ons inschakelen. Wij zijn er voor het hele gezin.

Waarom hulp vragen

Iedereen wil graag dat het goed gaat met zijn kind. Thuis en op school. Nu en later. Maar opgroeien en opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Daar kun je soms best wat hulp bij gebruiken. Je bent echt niet de enige. Wij helpen in de regio Noordoost-Brabant heel veel gezinnen. Op veel verschillende manieren. Samen pakken we de problemen aan en lossen we ze op. Zo kunnen wij je helpen bij problemen in het gezin en opvoeding, bij gedrag en ontwikkeling of bij een crisis waar directe hulp noodzakelijk is. Ook bieden we hulp bij moeilijke scheidingen en hulp in de vorm van pleegzorg.

Hulp bij

 • Gedrag en sociale ontwikkeling
  Veel kinderen zijn wel eens brutaal of willen niet luisteren. Soms zijn ze echter langdurig heel opstandig, dwars, gauw geprikkeld of leggen moeilijk contact. Ze lopen vast in de ontwikkeling van hun sociaal emotionele vaardigheden.
 • Gezin en opvoeding
  Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat het thuis opgroeit. Het opvoeden en opgroeien gaat niet altijd even gemakkelijk als er sprake is van veel ruzies, een complexe scheiding, trauma’s of ingewikkeld gedrag van je kind.
 • Crisissituaties
  Soms zijn er zoveel of zo lang problemen, dat samen thuis zijn tijdelijk niet meer gaat. We spreken van een crisis als de situatie thuis onhoudbaar is geworden en het gevolgen heeft voor de veiligheid in het gezin.
 • Complexe scheiding
  Een echtscheiding heeft altijd impact op het hele gezin. Het is belangrijk dat de kinderen niet de dupe van worden. Dat is best lastig als er sprake is van een complexe scheiding.

Wij zijn er voor jullie

Om de best mogelijke hulp te kunnen bieden, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Voor onze hulp heb je altijd een verwijzing nodig. Een verwijzer bekijkt samen met jou wat er aan de hand is en waarmee je het beste geholpen lijkt. Daarnaast regelt een verwijzer, indien nodig, de verwijsbrief. Is er behoefte aan jeugdhulp? Dan kom je mogelijk bij ons terecht. Met de juiste verwijzing hoef je zelf niets te betalen voor onze hulp. Ga naar ‘Werkwijze’ voor meer informatie hierover. Heb je vragen? Onze hulpverleners helpen je graag verder. Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Wat we doen

Bij ons krijg jij de hulp die je gezin weer op weg helpt. Ons uitgangspunt is dat een kind thuis hoort op te groeien. Onze hulp vindt dan ook zoveel mogelijk thuis en in de eigen omgeving plaats. We vinden het belangrijk dat behandeling en ondersteuning zo kort mogelijk duurt en in het gewone leven past. Dit doen we waar mogelijk samen met jullie netwerk. Dat is altijd maatwerk. We beginnen met goed luisteren. Vervolgens kijken we samen hoe we de problemen zo goed mogelijk kunnen oplossen. Hiervoor hebben we veel mogelijkheden. We doen het samen. Maar jij houdt zoveel mogelijk de touwtjes in eigen handen. Ga naar ‘Hoe we helpen‘ om meer te lezen over onze hulpverlening.

Cliënt aanmelden

Ben jij een verwijzer en wil je iemand aanmelden voor jeugdhulp bij ons? Klik dan op onderstaande button.