Pleegouderraad

De Pleegouderraad (POR) is de officiële belangenbehartiger van pleegouders binnen Stichting Oosterpoort. We behartigen dus jouw belangen als pleegouder.

Wat doet de Pleegouderraad

De POR informeert en adviseert Oosterpoort over onderwerpen die pleegouders aangaan. In samenwerking met Oosterpoort bieden ze optimale zorg, veiligheid en welzijn. Ze volgen pleegzorg- ontwikkelingen op de voet. Daarnaast peilen ze de samenwerking van Oosterpoort met pleegouders en pleegkinderen. Wat hebben pleegouders en pleegkinderen het hardst nodig? Waar lopen ze tegenaan? En hoe kunnen we de communicatie en rolverdeling verbeteren.

Taken

  • Gemeenschappelijke belangen behartigen van pleegouders en pleegouders een stem geven.
  • Zelfstandige en onafhankelijke positie binnen de pleegzorgaanbieder.
  • (Ongevraagd) advies geven en al dan niet instemmen met voorgenomen besluiten van het bestuur.
  • Beïnvloeden van het beleid en de werkzaamheden van de pleegzorgaanbieder.

Voor en door pleegouders

De POR vergadert maandelijks op ons hoofdkantoor en/of online. Je bent altijd welkom om eens vrijblijvend aan te sluiten. Zo kun je direct jouw algemene vragen en knelpunten met ons delen. Naast de maandelijkse vergaderingen organiseert de POR ook activiteiten voor pleegouders zoals thema-avonden. En uiteraard wordt contact onderhouden met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) en het Landelijk Overleg Pleegouderraden (LOPOR).

Jaarverslag 2022

Kennis maken of lid worden

Denk je graag mee met andere pleegouders? Wil je meer weten over wat er speelt in de wereld van pleegzorg? Of wil je een actieve bijdrage leveren aan de positie van pleegouders? Word dan lid van de POR.

Heb je als pleegouder zaken opgemerkt die minder goed geregeld zijn? Heb je ideeën over hoe het anders zou kunnen of wil je ervaringen delen? Neem dan contact op met de POR!

Moniek Debets (voorzitter)
Anne-Marie Hendriks (secretaris)
Michael van den Boom
Marleen van de Ven
pleegouderraad@oosterpoort.org

De POR heeft ook een eigen Facebook-pagina. Daar is alle informatie te vinden over de POR zoals de data van de vergaderingen en allerlei zaken waar de POR zich over buigt. Veel pleegouders hebben deze pagina al gevonden en al volop gechat. Benieuwd, klik hier.