Deel je ervaring met ons

Wij zijn er voor kinderen en ouders met problemen of vragen op het gebied van ontwikkeling, gedrag en opvoeding. Wij zijn er voor jou. Om tot de beste zorg te komen is het belangrijk om continue te leren van de ervaringen van jongeren, ouders en pleegouders. Welke tips heb je voor ons en wat vond je goed gaan? Kon er iets beter of ben je ontevreden? Laat het ons weten en deel je ervaring met ons. We horen dat graag van je!

Heb je een klacht

Onze hulpverleners werken zorgvuldig en professioneel. Wij vinden het belangrijk dat jij dit ook zo ervaart. Toch kunnen er soms dingen gebeuren waarmee jij het niet eens bent, waar je ontevreden over bent, of waarvan je denkt dat het op een andere manier beter kan/had gekund. Al dit soort ongenoegen willen we graag horen. Als wij weten wat er mis gaat, dan kan jouw klacht bijdragen aan verbetering van hulp en zorg. Bespreek jouw klacht altijd eerst met de desbetreffende medewerker. De medewerker kent de omstandigheden waarbinnen de klacht speelt en kan deze snel oppakken.

Twijfel je over wat je moet doen, dan kan je altijd de hulp inroepen van de (onafhankelijke) vertrouwenspersoon die aan Oosterpoort is verbonden. Zie hiervoor ‘Contact met vertrouwenspersoon’, onderaan deze pagina.

Klachtbemiddeling
Kom je er samen met de medewerker niet uit, dan kun je contact opnemen met één van de klachtfunctionarissen van Oosterpoort. Dit kan via onze receptie, te bereiken via 0412 465 300. Zij kunnen jou doorverbinden met een klachtenfunctionaris. Daarnaast kun je zelf ook in contact treden met klachtenfunctionaris door een mail te sturen naar klachten@oosterpoort.org. De klachtfunctionarissen zijn goed bekend met de organisatie en kunnen samen met jou werken aan een oplossing.

Klacht indienen

Kom je er zo nog niet uit, dan kan je een klacht indienen bij de klachtencommissie. De klachtfunctionaris (of de vertrouwenspersoon) kan je ook daar eventueel bij helpen. Het klachtenformulier kun je versturen per post naar ons kantoor in Oss (t.a.v. secretaris klachtencommissie) of per mail naar klachten@oosterpoort.org.

De klachtencommissie bestaat uit drie personen, waarvan de voorzitter niet bij Stichting Oosterpoort werkzaam is. Vanaf 1 januari 2022 is de externe voorzitter de heer H. (Hans) Remerie. De heer Remerie is jurist en heeft ervaring met het behandelen van klachten. De klachtencommissie geeft een oordeel over de klacht. Klik hier voor een exemplaar van de klachtenregeling.

Vertrouwenspersoon

Soms wil je in vertrouwen met iemand praten. Je kunt dan kosteloos een beroep doen op een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke professional: iemand die bekend is met de jeugdhulp van Oosterpoort, maar niet in dienst is van de organisatie. Bij deze persoon kun je terecht als je behoefte hebt aan een luisterend oor, informatie of advies. Bij de vertrouwenspersoon kun je in vertrouwen je verhaal doen.

Een vertrouwenspersoon ondersteunt je ook als je ergens ontevreden over bent of een klacht hebt. Het doel? Problemen in een vroeg stadium samen oplossen. Of je nu kind bent; of ouder, verzorger of pleegouder.

Contactpersonen voor jongeren

De vertrouwenspersonen voor jongeren van Oosterpoort zijn Jochem van de Linden en Thomas Nouwens.

Jochem van de Linden 
jvdlinden@zorgbelang-brabant.nl 
06 57 27 69 10

Thomas Nouwens
tnouwens@zorgbelang-brabant.nl
06 57 27 69 11

Kijk voor meer informatie op de poster op je groep of op www.zorgbelang-brabant.nl/diensten/vertrouwenspersoon.

Ouders en verzorgers

Ouders/verzorgers kunnen terecht bij Jeugdstem; de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Voor ondersteuning kun je gratis bellen naar het landelijke nummer 088 555 10 00 of ga naar www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag tot en met donderdag van 16.00 – 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 – 17.00 uur.

Hulp nodig? We zijn er voor jullie

Wil je meer informatie over een bepaald onderwerp of heb je een hulpvraag? Neem contact met ons op.