Gedrag en sociale ontwikkeling

Elk kind is wel eens opstandig, brutaal of wil even niet luisteren. Daar is niks vreemds aan. Gedachten, emoties of gedrag kunnen behoorlijk in de weg zitten. Heeft een kind er erg veel last en lukt het niet om het met elkaar op te lossen? Zoek hier dan hulp bij. Gelukkig kunnen de meeste problemen goed worden aangepakt.

Gedrag- en ontwikkelingsproblemen

Kinderen hebben allemaal weleens zo’n dag dat ze drukker of juist stiller zijn dan normaal. Geen reden om je meteen zorgen te maken. Als kinderen gedurende een langere periode heel opstandig en dwars, agressief, gauw geprikkeld en snel driftig zijn of overmatig liegen, dan spreken we van gedragsproblemen. Gedragsproblemen leiden vaak tot dagelijkse problemen binnen het gezin. Of gaan zover dat een kind zichzelf of anderen met zijn gedrag of handelen in gevaar brengt. Zoek op tijd hulp. Dat kan erger voorkomen. Wij helpen je graag verder.

Ontwikkelingsproblemen
Soms lijkt een kind of jongere moeite te hebben met dingen die bij een ander vanzelf lijken te gaan. Ze leggen bijvoorbeeld moeilijk contact. Vinden het lastig om vriendjes te maken of samen te werken. Of het leren op school gaat moeizaam. Als kinderen echt vastlopen in de ontwikkeling van hun sociaal emotionele vaardigheden, spreek je van ontwikkelingsproblemen. Kinderen die hier last van hebben, zoeken zelden troost bij hun ouders. Ook hebben ze vaak last van onverklaarbare prikkelbaarheid, verdriet of angst. Natuurlijk wil je zo’n kind graag helpen. Maar dat kun je niet altijd zelf. Samen kunnen we bekijken wat jij nodig hebt.

Psychische problemen
Soms is er een andere oorzaak aan te wijzen waarom een kind of jongere niet lekker in zijn vel zit en/of ongewenst gedrag vertoont. Wellicht is er sprake van een psychiatrische stoornis (ADHD of autisme) die leidt tot ernstige beperkingen in het functioneren, ook dan bieden we passende hulp.

Wij zijn er voor jullie

Om de best mogelijke hulp te kunnen bieden, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Voor onze hulp heb je altijd een verwijzing nodig. Een verwijzer bekijkt samen met jou wat er aan de hand is en waarmee je het beste geholpen lijkt. Daarnaast regelt een verwijzer, indien nodig, de verwijsbrief. Is er behoefte aan jeugdhulp? Dan kom je mogelijk bij ons terecht. Met de juiste verwijzing hoef je zelf niets te betalen voor onze hulp. Ga naar ‘Werkwijze‘ voor meer informatie hierover. Heb je vragen? Onze hulpverleners helpen je graag verder. Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Eén plan van aanpak

We begrijpen dat jeugdhulp ingewikkeld kan overkomen. Met alle soorten methodieken en hulpvormen die gebruikt worden bij verschillende situaties. Hoe weet je nou wat de oplossing voor jouw probleem is? Dat hoef je gelukkig niet zelf te bedenken. Wij helpen je daarbij. We denken met je mee, ondersteunen je en geven je passend advies. Waar mogelijk ontwikkelen we één plan van aanpak.

Het is belangrijk om te weten dat jeugdhulp altijd maatwerk is. Dat het kind altijd centraal staat. Samen bekijken we hoe en waarmee we iemand het beste helpen. Met samen bedoelen we het hele gezin en onze professionals. Wil je weten hoe we het precies aanpakken? Lees dan verder op ‘Hoe we helpen‘ of ‘Werkwijze‘.

Cliënt aanmelden

Ben jij een verwijzer en wil je iemand aanmelden voor jeugdhulp bij ons? Klik dan op onderstaande button.