Onze wachttijden

We bieden verschillende hulpvormen aan met ieder een eigen wachttijd. Op deze pagina geven we inzage in de gemiddelde wachttijd binnen Oosterpoort.

Onze huidige wachttijden

Oosterpoort doet er alles aan om geen wachttijden te hebben. Soms hebben we er (helaas) wel mee te maken. Om de wachttijd te overbruggen kan het mogelijk zijn om alvast met een ambulant traject te starten. Dit kun je aangeven op het aanmeldformulier. Heb je vragen, neem gerust contact op met het aanmeldteam via aanmeldingen@oosterpoort.org of bel naar 0412 46 53 00.

Soort zorg Aantal weken
Ambulant (IAG/ opvoedondersteuning) 4 – 6  weken
Hulp bij complexe scheidingen 18- 20 weken
Gezinshuis Plaatsing in overleg
Diagnostiek/behandeling 7 weken
Pleegzorg (voltijd/ deeltijd) 2-4 weken*
Netwerkscreening pleegzorg 2 weken
Behandelgroepen 2-4 weken
(directe plaatsing mogelijk na positief 1e gesprek en akkoord beschikking voor de in te zetten hulp)
MST

Vanwege beperkte capaciteit is de wachtlijst op dit moment langer en plannen we screeningen niet in. Op zoek naar alternatieven? Neem gerust contact met ons op.

Orthopsychiatrie Benieuwd naar de precieze wachttijd, neem dan gerust contact met ons op. Houdt rekening met enkele maanden.

Laatst bijgewerkt op 10 juli 2024.

* Het vinden van een geschikt bestandspleeggezin is afhankelijk van een zorgvuldige match. Belangrijk hierbij zijn onder andere leeftijd, woonplaats en gedrag.

Nieuwe pleeggezinnen zijn meer dan welkom!

Bovenstaande wachttijden zijn gemiddelde wachttijden, gebaseerd op hoe lang cliënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Heb je vragen over de toegang tot zorg, de wachttijden en wat je in de tussentijd kunt doen? Neem dan contact op met het aanmeldteam via 0412-46 53 00.

Cliënt aanmelden

Wij bieden specialistische hulp op maat bij opvoedings- en gedragsproblemen. Wil je een jongere of gezin aanmelden voor hulp, maar heb je aanvullende vragen? Neem dan gerust contact met ons op.