Gezin en opvoeding

Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat hij of zij thuis opgroeit. Maar niet in alle gezinnen gaat het opvoeden en opgroeien even makkelijk. Er kan sprake zijn van veel ruzies, een complexe scheiding, trauma’s of ingewikkeld gedrag van je kind. Ook externe omstandigheden kunnen aanleiding zijn voor het inschakelen van professionele hulp.

Zo thuis mogelijk

Onze hulp vindt zoveel mogelijk thuis en in de eigen omgeving plaats. We vinden het belangrijk dat behandeling en ondersteuning zo kort mogelijk duurt en in het gewone leven past. Dit doen we vanuit het systeem en het netwerk om het gezin heen.

Samen lossen we het op

Vaak spelen er meerdere dingen tegelijk op verschillende gebieden. Binnen het gezin, de familie, het huishouden, op school en/of op het werk. Wat het ook is, samen komen we er achter. Samen lossen we het op. Wij zijn er voor het hele gezin. Wij gaan samen met jou aan de slag om je vragen over opvoeding te beantwoorden en je een betere opvoeder te maken of je te helpen de relaties in het gezin te verbeteren.

We zijn er voor jullie

Om de best mogelijke hulp te kunnen bieden, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Voor onze hulp heb je altijd een verwijzing nodig. Een verwijzer bekijkt samen met jou wat er aan de hand is en waarmee je het beste geholpen lijkt. Daarnaast regelt een verwijzer, indien nodig, de verwijsbrief. Is er behoefte aan jeugdhulp? Dan kom je mogelijk bij ons terecht. Met de juiste verwijzing hoef je zelf niets te betalen voor onze hulp. Ga naar ‘Werkwijze‘ voor meer informatie hierover. Heb je vragen? Onze hulpverleners helpen je graag verder. Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Hulp op maat

We begrijpen dat jeugdhulp ingewikkeld klinkt. Er zijn allerlei methodieken en hulpvormen en veel verschillende situaties. Wat de beste oplossing is hoef je gelukkig niet zelf te bedenken. Wij helpen daarbij. We luisteren, denken mee, ondersteunen en geven passend advies. Waar mogelijk ontwikkelen wij samen één plan van aanpak. Op ‘Hoe we helpen‘ doen lees je hoe we het precies aanpakken.

Het is belangrijk om te weten dat jeugdhulp altijd maatwerk is. We stellen het kind altijd centraal. Samen met het kind en de ouders bekijken we wat de beste aanpak is. Wat er nodig is om het probleem goed genoeg op te lossen, zodat jullie samen verder kunnen zonder hulp. Speelt er iets binnen het gezin waar je zelf geen uitweg in weet? Heb je behoefte om daar grip op te krijgen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen hoe we jullie kunnen helpen.

Cliënt aanmelden

Ben jij een verwijzer en wil je iemand aanmelden voor jeugdhulp bij ons? Klik dan op onderstaande button.