Ervaringsvideo’s

Pleegouders in beeld

Wie kunnen er beter over pleegzorg vertellen dan de pleegouders zelf? Vanuit deze visie zijn onderstaande video’s gemaakt. Oprecht, authentiek en op waarheid gebaseerd. Laat het je inspireren!

Een open en eerlijk verhaal over pleegzorg

Welke afwegingen maak je als je pleegouder wilt worden en welke gevoelens ervaar je daarbij? Wat gaat er in je om als je een pleegkind voor het eerst ontmoet en in je armen kunt sluiten? In deze pleegzorgvideo zijn we op bezoek bij een familie in Den-Bosch. Zij geven een open en eerlijk antwoord op deze vragen. Pleegkind Joep wil graag weten hoe zijn pleegouders- en zus een zijn komst in het gezin hebben ervaren.

Positieve samenwerking tussen moeder en pleegouders

Deze pleegouders en moeder werken effectief en positief samen in het opvoeden van hun (pleeg)kinderen. De liefde en de zorg voor de kinderen is hierbij de verbindende factor. Daarnaast legt de pleegmoeder uit welke verschillende vormen van pleegzorg er zijn.

Alleenstaande vrouw, fulltime baan & pleegzoon (weekend)

Désirée werkt fulltime, heeft een druk privé leven met vrijwilligerswerk en leuke vrienden. Daarnaast is ze een weekend per maand pleegouder van een tiener van 11. In deze video vertelt zij aan pleegzorgbegeleider Jeanne hoe het proces is verlopen om deeltijd pleegouder te worden.

Meer informatie over pleegzorg?

Pleegouder worden dat gaat niet over een nacht ijs. Het is een traject dat bewust en weloverwogen doorlopen moet worden en daar sta je niet alleen voor. De pleegzorgbegeleiders van Oosterpoort begeleiden je hierbij en gaan samen met je kijken wat past binnen de mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat je ook pleegouder kunt worden voor weekenden- en/of vakanties? Kom anders eens vrijblijvend naar een voorlichtingsavond of vraag het informatiepakket aan?