Telling Ethos - zicht op aantal dak-en thuisloze in de regio Noordoost-Brabant

Oosterpoort heeft meegedaan aan de ETHOS telling van dak- en thuisloze mensen in de regio Noordoost-Brabant.

In de nacht van 15 op 16 mei jl. heeft Oosterpoort meegedaan aan de ETHOS telling van dak- en thuisloze mensen in de regio Noordoost-Brabant.

Waarom?
Het probleem is namelijk dat dak- en thuisloze mensen niet alleen de mensen zijn die onder een brug of in een daklozenopvang slapen. Denk hierbij aan jongeren die noodgedwongen, omdat zij geen geschikte huisvestiging kunnen vinden, bij een vriend op de bank logeren of gezinnen die (illegaal) op de camping wonen. Vanuit dit perspectief kan dit ook de kinderen, jongeren en ouders raken aan wie wij zorg verlenen. Vandaar dat wij dit project ondersteunen.

Om zicht te krijgen op de volledige groep dak- en thuislozen heeft er in de nacht van 15 op 16 mei een telling plaatsgevonden in de regio Noordoost Brabant. Naast Oosterpoort zullen ook gemeentelijke diensten, de maatschappelijke opvangorganisaties, buurthuizen, de voedselbank, woningcorporaties, leegstandbeheerders, thuiszorg, maatschappelijk werk, scholen, politie, handhavers, boswachters en gemeentelijke reinigingsdiensten mee tellen. Samen werken we met de ETHOS telling aan een volledig beeld van de groep dak- en thuisloze mensen. Dat is hard nodig als we dakloosheid willen uitbannen en voorkomen.

Meer weten?
www.kansfonds.nl/telling

Deel dit artikel via één van onderstaande kanalen.