Hartverwarmende actie voor eenzame jongeren

Dat veel jongeren al bijna twee jaar worstelen met de invulling van hun leven en het zwaar hebben door corona is bekend.

Dit is in de behandelgroepen niet anders, misschien zelfs soms erger. De jongeren en medewerkers deinen keer op keer mee met de oplaaiende golven, die steeds weer voor een uitdaging zorgen.

Hoewel het verbazingwekkend is hoe coöperatief de jongeren blijven, is het vrijwel onmogelijk gebleken om het virus buiten de deur te houden. Wijzigende coronaregels, testen, bezoekbeperkingen, wegvallen van dagbesteding, positief geteste jongeren die 7 dagen alleen in hun kamer moeten blijven, positief geteste medewerkers die vervangen moeten worden, feestdagen in quarantaine… het houdt niet op. Vooral de laatste golf heeft de jongeren en medewerkers hard getroffen en de problemen zijn nog altijd niet uit de weg. Dat het in quarantaine zitten ook iets positiefs kan opleveren, bewijst Kaylee.

Een leven zal ik er niet mee veranderen, maar ik wil ze wel een positief gevoel bezorgen

egin december ging er ineens een lichtje branden in de kamer van bewoonster Kaylee, die tijdens haar quarantaine een hartverwarmende actie is gestart: persoonlijke kaartjes schrijven voor eenzame jongeren. Als geen ander beseft ze dat veel jongeren zich schamen of niet doorhebben dat ze zich eenzaam voelen. Om hen een hart onder de riem te steken, maakt Kaylee kaarten met een persoonlijke boodschap erop en brengt die samen met een kleinigheidje naar jongeren toe. Haar actie is al opgemerkt door de lokale pers en regio TV en onlangs verscheen ze zelfs in de NOS-stories op Instagram.

Super trots zijn we op Kaylee, die haar traject inmiddels succesvol heeft afgesloten en op het punt staat om Oosterpoort te verlaten. Ze is klaar voor de volgende stap in haar leven. Met deze inzet en positieve mindset gaat dat zeker lukken!

Klik hier voor het artikel in Kliknieuws
Klik hier voor de videoreportage 412 TV

Deel dit artikel via één van onderstaande kanalen.