Jongerenevent

Sportiviteit & bevordering sociaal netwerk. Dat was de insteek van een event dat Oosterpoort organiseerde voor haar cliënten van een

Op dinsdag 11 april 2023 was het dan eindelijk zover! Een evenement, georganiseerd door Oosterpoort, vond plaats. Het doel hiervan was het uitbreiden en versterken van een steunend sociaal netwerk van onze cliënten van de verblijfsgroep. De cliënten werden tijdens dit event in contact gebracht met leeftijdsgenoten uit de buurt en door samen wat leuks te ondernemen kwam de verbinding tot stand.

Door in wisselende duo’s samen te werken tijdens een pub quiz en kickboks clinic, was het voor iedereen mogelijk om op een laagdrempelige manier het contact aan te gaan met nog onbekende leeftijdsgenoten uit de buurt. Kickboks trainer Koos van Grinsven, van KVG kickboksen en weerbaarheid, wist met zijn enthousiasme en humor ook de jongeren die het spannend vonden te bewegen tot actieve deelname. Hij sloot de avond af met de volgende woorden: “De avond was een groot succes met een goede opkomst. Ik vind dat alle jeugd goed heeft meegedaan, ondanks dat het voor sommigen best spannend was en buiten hun comfort zone”.

Aan het einde van het evenement is aan alle deelnemers gevraagd wat zij vonden van het initiatief en hun ervaringen gedurende de avond. Een greep uit de vele positieve reacties is: “Een groot succes!” – “Voor herhaling vatbaar!” – “Leuk dat verschillende gemeenschappen met elkaar in contact zijn gebracht”. Veel van hen hebben aangegeven dat zij graag vaker iets leuks zouden willen ondernemen met de leeftijdgenoten die zij gedurende de avond hebben ontmoet. Kortom: het was een zeer geslaagde avond!

Deel dit artikel via één van onderstaande kanalen.