Week van de pleegzorg - 1 t/m 8 november

Aandacht voor het tekort aan pleegouders in de landelijke 'week van de pleegzorg'.

Beschrijving van de afbeelding

Van 1 tot en met 8 november is de landelijke week van de pleegzorg. Daarin vragen pleegzorg Nederland, jeugdzorgorganisaties en gemeentes aandacht voor pleegzorg, want we zijn nog steeds dringend op zoek naar pleegouders.

Als we kijken naar de behoefte aan nieuwe pleeggezinnen in de regio Noordoost-Brabant dan zijn we met name op zoek naar pleeggezinnen die pubers kunnen opvangen of gezinnen die plaats hebben voor meerdere kinderen (broertjes en zusjes) tegelijk. Daarnaast speelt mee dat, door de toename van de vraag naar deeltijd pleeggezinnen, de afstand tot de biologische ouders een belangrijkere rol is gaan spelen. Tenslotte is het goed aan te geven dat voor iedere succesvolle matching van een kind bij een pleeggezin we gemiddeld 3 pleeggezinnen nodig hebben om een goede match te vinden. Hoe meer pleeggezinnen we kunnen aantrekken, hoe sneller er een goede match gevonden kan worden en we een kind een fijn tweede thuis kunnen geven.

Meer interesse? Wil je onderzoeken of het pleegouderschap bij je past? Ga dan naar deze pagina of neem een kijkje op pleegzorg.nl.

Deel dit artikel via één van onderstaande kanalen.