Het verhaal van

Irene

Bij Oosterpoort mag je overal aan proeven, maar ook de diepte in

Irene

pleegzorgwerker

Ine (57) is pleegzorgwerker bij Oosterpoort. Ze vertelt:

“Eerst werkte ik op de groepen, daarna ambulant en nu in de pleegzorg. Na al die jaren bij Oosterpoort heb ik ‘t nog steeds heel erg naar m’n zin. Steeds als ik toe was aan een nieuwe uitdaging, kreeg ik de kans om me verder te ontwikkelen.

Pleegzorgwerk is een veelzijdig en uitdagend beroep. Je hebt niet alleen contact met het pleeggezin en pleegkind, maar ook met de biologische ouders, het netwerk, de school en alle professionals eromheen. Ik ben fan van oplossingsgericht werken en vind het leuk om mensen in hun kracht te zetten. Ik stel mezelf ook lerend op: is wat ik doe helpend? Hebben de pleegouders een klik met mij? Welke interventies vinden ze fijn? Ik doe altijd mijn best om de biologische ouders bij de opvoeding te betrekken, ook al zijn ze verslaafd of hebben ze psychische problemen. Waar ik van geniet is als beide families – ieder op hun eigen manier – in staat zijn om de zorg voor het kind te delen. Dat ze groeien in die rol.

Je maakt in dit werk veel mooie, maar natuurlijk ook verdrietige dingen mee. Bij Oosterpoort en binnen het team wordt gelukkig goed voor je gezorgd. Er is hier een prettige en veilige sfeer. Wat ik fijn vind is dat pleegzorgwerk zo flexibel is en dat je je eigen agenda kan indelen. Ook is het een pré dat je je bij Oosterpoort breed mag ontwikkelen. Dankzij Oosterpoort heb ik al aan van alles mogen proeven, maar kon ik ook de diepte in. Dat gun ik ook de nieuwe collega’s die bij ons team komen. Ik maak ze graag vertrouwd met dit prachtige vak!”

Nog meer medewerkers verhalen

Vacatures: Bekijk onderstaande vacatures en solliciteer als jouw droombaan erbij staat.