Het verhaal van

Marieke

Hier mag ik werken zoals ik het liefste werk

Marieke

Ambulant hulpverlener

Marieke (37) is sinds kort ambulant hulpverlener bij Oosterpoort. Ze studeerde hbo pedagogiek en werkte daarvoor 15 jaar in de kinderopvang. Ze vertelt:

“Mijn vorige baan was leuk, maar werken bij Oosterpoort past me nóg beter. Mensen helpen maakt me echt gelukkig. Het werk is afwisselend, je komt met verschillende mensen in contact en je kan lekker je eigen tijd indelen. Als ambulant hulpverlener werk je vrij breed. Je kijkt naar wat de ouders en de kinderen nodig hebben om de problemen op te lossen. Als ouders gescheiden zijn, probeer je ze samen aan tafel te krijgen. Bijvoorbeeld om goede afspraken te maken over het ouderschap, over de dagstructuur of hoe ze hun kind emotioneel kunnen begeleiden.

Bij Oosterpoort mag ik werken zoals ik het liefste werk. Vanuit empathie en compassie, zonder te oordelen. Ik ben niet de professional die het beter weet. Ieder mens heeft onzekerheden en moeilijke periodes in zijn leven. Als hulpverlener verschil je daarin niet van je cliënten. Het maakt me blij als mensen zelf oplossingen gaan bedenken door de vragen die ik stel. Ik ben echt trots op de stappen die ouders en kinderen zetten. Ik denk bijvoorbeeld aan het eenzame meisje dat op voetbal durfde te gaan en daar vriendjes maakte. Of de boze jongen die heftig protesteerde tegen vaste bedtijden, maar nu toegeeft dat hij zo uitgerust op school komt. Of de dappere moeder die besloot aan haar eigen trauma te gaan werken, om zo haar kind te kunnen helpen.

Oosterpoort is een organisatie waar goed wordt gezorgd voor cliënten én voor medewerkers. Mijn inwerkperiode ging heel soepel. Ik ben iemand die altijd lang moet wennen, maar hier voelde ik me snel thuis. In het begin had ik wekelijks werkbegeleiding van mijn gedragswetenschapper. Ik kon haar alles vragen waar ik onzeker over was. Het team is ook fijn, collega’s maken echt tijd voor je. Daardoor kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn aanpak. Laatst zei een kind tegen me: ‘Sinds jij komt, gaat het veel beter bij ons thuis.’ Dat vond ik een groot compliment”.

Nog meer medewerkers verhalen

Vacatures: Bekijk onderstaande vacatures en solliciteer als jouw droombaan erbij staat.